साबुत उड़द दाल रेसिपी
-
गढवाली भोजन शैली रेसिपी
-
प्रदीप का रसवाड़ा बिटिन - देहरादून।
-
मन्खी- ६।
सामग्री- उड़द दाल २५०ग्राम, मख्खन २ चम्मच, २ तेज पता, १ टुकड़ा दाल चीनी , ४ लौंग १ बड़ी ईलाइची, २ हरी ईलाइची, जावित्री१/२ फूल, १ टुकड़ा जायफल, १ चम्मच धणिया पौडर, १/२ चम जीरा पौडर, साबुत लाल मर्च २ लोण स्वादानुसार, २ प्याज, २ टमाटर, २ ईंच आदू, २ हरी मर्च, १० लसण, थोड़ा हरू धणियां
विधी- गैस मा दाल रखा १/२ लीटर पाणी डाला साथ साथ सबी खड़ा मसाला अर १ चम्मच मक्खन डाल द्या खूब गल्न तक पका हैका पैन पर तेल डाला साथ म जीरू अर २ लाल मर्च डाल द्या बरीक कट्यां प्याज डाला पारदर्शी होण तक पका आदा लसण अर हरी मर्च कु पेस्ट डाल द्या २ मिनट पका अब सारा सछखख मसाला डाल द्या अब टमाटर कु पेस्ट डाल द्या तेल छोडण तक पका अब पैन मा उब्ली दाल डाल द्या १ चम्मच मक्खन डाल द्या १० मिनट आऔर पका तैयार छ उड़द दाल