बैगन भर्ता रेसिपी
-
प्रदीप बडोनी- देहरादून।
सामग्री- ७०० ग्राम बीज रहित भटा,४ बड़ा टमाटर,२ बड़ा प्याज, ४ हरीं मर्च, १ शिमला मर्च, १०० ग्राम मटर, २ईंच आदू, १५ लसण, २ तेज पता, जीरा १ चम्मच, ३ चम्मच सरसों, १ चम्मच धणिया, १/२ चम्मच लाल मर्च पौडर, लोण स्वादानुसार, १/२ चम्मच गरम मसाला, हरा धणिया थोड़ा, आदू कस्यूं सजौणक।
विधी- भट्टौं पर तेल लगैक आंच पर सेकण रख द्या गैस मा पैन रखा तेल डाला गरम होण पर जीरू अर तेज पता डाला प्याज डालीक पारदर्शी होण तक भूना अब लसण,आदा और हरी मर्च कु पेस्ट डाल द्या २ मिनट भूना अबगरम मसाला छोड़ीक सारा सूखा मसाला डाल द्या टमाटर अर लोण डाला तेल छोडण तक भूना अब मटर और बरीक कटीं शिमला मर्च डाला २ मिनट तै पका अब बरीक मैश कर्यां भटा डाल द्या ५ से ७ मिनट पका गरम मसाला डाला मिक्स करा धणिया अर आदा न सजा