Uttarakhand > Culture of Uttarakhand - उत्तराखण्ड की संस्कृति

Delicious Recepies Of Uttarakhand - उत्तराखंड के पकवान

<< < (139/140) > >>

Bhishma Kukreti:
तिल का लड्डू रेसिपी
-
सरोज शर्मा
-
250 ग्राम तिल
1/2 किलोग्राम मावा
250 ग्राम बूरा
तिलू थै हल्की आंच पर भून ल्याव हल्का गुलाबी
मावा भि हल्की आंच म भून ल्याव
अब तिल और बूरा मावा मा मिलै दयाव मसल ल्याव बढ़िया से ,और लडडू क आकार दयाव थोड़ा तिल भूनिक ऊं मा लड्डू लपेट ल्याव ह्वै गै तैयार सवदि और सेहत मंद लड्डू तैयार।

Bhishma Kukreti:
मिक्स वेजिटेबल,
-
सरोज शर्मा सहारनपुर बटिक
-   
सरया सब्जी (अपणि मनपसन्द) ध्वै क पतल पतल काटिक अलग अलग धैर दयाव प्याज बरीक काटिक, टमाटर बीज निकालिक काटिक अलग धैर दयाव लासण अदरक हैर मर्च बरीक काटिक धैर दयाव अब एक भारी तला कि कड़ै मा सब्जी क अनुसार तेल डालिक हींग जीरा या जखया कु तड़का लगाव अब यै मा लासण अदरक प्याज हैर मर्च डालिक भून ल्याव सब्जी जु देर मा गलद वू पैल डाल दयाव, धीरे धीरे सब्या सब्जी एक एक कैरिक डाल दयाव हल्दी लूण मर्च स्वादानुसार सुखयू धणया भि डालिक भूनिक पकाव बिना ढकयां पकाण धीमी आंचम
पक जाणक बाद बरीक कटयूं हैर धणया से सजाव ह्वै गे सवदि सब्जी तैयार।

Bhishma Kukreti:
आज पाव भाजी

सरोज शर्मा सहारनपुर बटिक

ताजी ताजि ज्वी भि सब्जी आपका पास ह्वा ध्वै कि बरीक काटिक धैर दयाव ,प्याज टमाटर लासण अदरक हैर मर्च भि बरीक काट ल्याव  ,अब ऐक कढ़ै मा एक चम्मच तेल और मक्खन बढ़ चम्मच डालिक गरम कैरिक हींग जीरा कु तड़का लगै कि प्याज भूनिक वै मा अदरक लासण हैर मर्च टमाटर डालिक खूब भून ल्याव तेल छवड़ण तक,हल्दी लूण मर्च सुखयू धणया भि डालिक भूना ,अब यै मा सब्जियां डालिक भून ल्याव हल्की आंच मा थोड़ा पाणि डालिक ढकै दयाव सब्जी गलण तक ,जब गल जाव मैशर न घोट ल्याव पाव भाजी मसला ह्वा त डालिक थडकै क उतार ल्याव माथ बटिक पनीर और मक्खन से सजाव, ह्वै गै सवदि सब्जी तैयार।

Bhishma Kukreti:
एक गिलास कीवी जूसल तरोताजा ह्वे जाओ!
-
बलवंत सिंह डंगवाल
-
कीवी, हरी सेब और पुदीना रस
य एक भौते भल स्वादिष्ट, स्वाथ्यवर्धक और थोड़ तिख रस छू, जो भरपूर मात्रा मा विटामिन सी द्वारा भरी हुई छू। ताज़ पुदीनल य और ले स्वादिष्ट और भौत तरोताज़ पेय बन जांच्छ्।
अवयव:
-------------------
4 ठुल दांड़ कीवी
1 हरी सेब
20 ग्राम ताज पुदीन पात टहनी दगड मा
तरीक:
-------------
कीवी कै छीलबेर जूस निकाल लियो। बाद में हरि सेब और, पुदीनके पात और पूरी ढाँकक रस निकाली लियो। फिर सब जूस के एक साथ मिले लियो। अब छवट गिलासों में पीन वास्ते परोसो, और यदि आपु चाहो तो आइस क्यूब ले डाल सक्छा।
अब भरपूर आनंद क साथ मा यो जूस कैं पियो!
घन्यवाद।
बलवन्तसिंह डंगवाल

Bhishma Kukreti:
आज दही बड़ा बणै।
-

सरोज शर्मा
-
सामान
500 ग्राम दै
250 ग्राम उड़द दाल
बूंदी थोड़ा-बहुत
विधि /सगोर/रेसिपी
उड़द दाल रात भिगै दयाव ,सुबेर पाणि निथारिक मिक्सर म डाल दयाव वै मा हींग चुटकी भर, एक छवट चम्मच जीरू, लूण स्वादानुसार डालिक पीस ल्याव अब निकालिक छवट छवट पकड़वा तेल मा तल ल्याव ,निवाया पाणि मा डालिक 10 मिनट धैर दयाव, बूंदी भि डाल दयाव दगड़ मा
अब दै फेंट ल्याव थोड़ा-बहुत दूध या पाणि डालिक लूण, लाल मर्च पौडर, थोड़ा-बहुत गरम मसला कालि मर्च चुटकी भर डालिक पतल कैरिक वै मा पकवड़ और बूंदी निचोड़िक डाल दयाव और मिलाव माथ बटिक मर्च पौडर और भुनीयू जीरा से सजाव।
-
सर्वाधिकार @ सरोज शर्मा

गढवाली भोजन पाक कला , गढवाली रेसिपी , चौन्दकोट का पारम्परिक भोजन , कोटद्वार का पारम्परिक दही बड़ा

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 
Go to full version