रेसिपीज ऑफ ऑल नेसन्स : भारत तै भोजन द्वारा प्रसिद्धि
-
भारतम म पाक शास्त्र ग्रंथ रचना इतिहास भाग - ७
भारतम ब्रिटिश कालम कुक बुक प्रकाशन को ब्यौरा भाग - ६
Cookbooks in British Period in India - 6
-
भीष्म कुकरेती
-
बनेगल स्वीट्सन भारत क मिठाई तै अंतर्राष्ट्रीय ख्याति दिलाई। इनि १९३५ म कॉउंटेस मोर्फ़ि क संपादित व संकलित छप्युं ग्रंथ ' न बि भारतीय मिठाईयों तै अंतर्राष्ट्रीय ख्याति दिलाई। जन महाभारत अर कालिदास साहित्य आज बि उत्तराखंड तै प्रसिद्धि दिलांद उनी रेसिपीज ऑफ ऑल नेसन्स ग्रंथ भारतीय मिठाईयों अर अन्य भोजनुं तै प्रसिद्धि दिलांदी। यीं पुस्तक तै लोग अबि बि संदर्भ पुस्तक रूप म पढ़दन। पुस्तक की संपादिका वास्तव म कोउन्ट्स नि छे अपितु यु मर्सेली अजरा हिंक्स कु नकली नाम छौ। हिंक्स यान से पैल वा नृत्य पर समाचार पत्रों कुण लिखद छे।
निम्न देशों क रेसिपी ये ८२1 पृष्ठों वळ 'रेसिपीज ऑफ आल नेसन्स ' ग्रंथ म च -
फ़्रांस , इटली , इजिप्ट , पुर्तगाल , ऑस्ट्रिया , हंगरी , जर्मनी ,रूस ,पोलैंड , नॉर्वे ,स्वीडन , डेनमार्क ,बेल्जियम , हॉलैंड , इंग्लैण्ड , न्यू ओर्लियन्स , इण्डिया ,चीन अर जापान। इखमा यूरोप क शास्त्रीय भोजन , चाय , ब्रेकफास्ट , पेय पदार्थं रेसिपीज छन। भारतीय संदर्भ म रेसिपीज ऑफ ऑल नेसन्स; म मिठाईयों अर अन्य भोजन जन कि चावल , करी चिकन करी , मटन करी , कई खिचड़ी, पुलाव , चिकन पुलाव , बिरयानी , चिकन दो प्याजा , कबाब करी , फिश करी , हलवा , पराठा , अचार, चटनी आदि को , विवरण च। भारतीय भोजन ये ग्रंथ म पृष्ठ ६७५ बिटेन ६९५ तक छन।
रेसिपीज ऑफ़ ऑल नेसन्स
कम्पाइलड ऐंड एडिटेड बाइ कॉउंटेस मोरफी
प्रकाशक - लंदन
हर्बर्ट जोसेफ लिमिटेड
१९३५
भाषा - अंग्रेजी
इनि भौत सा ग्रंथों न भारतीय भोजन तै प्रसिद्धि दिलाई।
सर्वाधिकार@ भीष्म कुकरेती
भारत में पाक शास्त्र / cookbooks ग्रंथ इतिहास; ब्रिटिश राज में भारत में पाक शास्त्र / cookbooks ग्रंथ इतिहास; ग्रंथ इतिहास; श्रृंखला जारी रहेगी , Cookbooks in British Period in India ; भारत म ब्रिटिश युग म पाक शास्त्र ग्रंथ प्रकाशन