गढवाली शैली में भरवाँ लमेंडा. चचिंडा की सब्जी
-
अंजना कंडवाल
-
सामग्री:-
1/2 किलो लमेंडा,
3बड़-बड़ प्याज,
2टिमाटर,
2-3हैरी मर्च,
5-6कलि ल्यासण,
6 एक छुट्टू सी टुकड़ा आदु।
तुड़का:- जीरु, ज
j जख़्या,
सौंफ,
कलौंजी,
गन्देला पत्ता/ कड़ी पत्ता
चुटकी भर हींग
-
मसाला:- लूण स्वादनुसार, 1/4 हल्दी, 1/2मिर्च, 1चम्मच धणिया, 1/2 जीरु, 1चम्मच अमचूर, थुड़ा सी गरम मसल, थुड़ा सा चाट मसल।
-
बणाणकी विधि रेसिपी :- सबसे पैली लमेंडा थें खुर्सी की भैर बिटि साफ कैर द्या फिर छुटा छुटा टुकड़ों मा काटी द्या (या बिना खुरस्यां भी काटी सकदन)
फिर चक्कू मदद से भीतर बीज निकली की प्रेसर कुकर मा धैरी चौथाई कप पाणी डाळी एक या द्वि सीटी लगे द्या।
#भरावन:- प्याज अर टिमाटर ल्यासण थें बरीक बरीक काट ल्या।
एक कढ़े मा एक बड़ू चम्मच तेल डाली की सब्बि तुड़का थें डाळी दया फिर प्याज डाली एक मिनट तक भून ल्या अब टिमाटर अर लूण डाळी द्वि मिनट तक भून ल्या और सब्बि मसल डाळी की तब तक पका जब तक प्याज-टिमाटर क छोडियूँ पाणी सुख जा।
अब प्रेसर कुकर बिटि सब्बि लमेंडा निकली की भरावन भर द्या।
एक कड़े मा या कुई नॉनस्टिक सॉसपैन मा द्वि चम्मच तेल डाळी हींग कु तुड़का लगे सब्बि भरयाँ लमेंडा टुकड़ो थें डाळ द्या ऐंच बिटि हल्कू नमक अर चाट मसल बुरक द्या अर हल्कु भुरू होण तक सेक ल्या।
तैयार च आपकु चटपटु भरयाँ लमेंडा की भुज्जी।
सर्वाधिकार @ अंजन कंडवाल
पौड़ी से गढवाली शैली में भरवाँ लमेंडा. चचिंडा की सब्जी , कोटद्वार से गढवाली शैली में भरवाँ लमेंडा. चचिंडा की सब्जी , यमकेश्वर गढवाली शैली में भरवाँ लमेंडा. चचिंडा की सब्जी , Stuffed Snake Gourd Vegetable Recipe in Garhwali Style