मलाई पनीर की पाक विधि : स्वाद इन कि चाटद रे जैल्या
आयुर्वेदिक मलाई पनीर रेसिपी
-
Recipe of Pot Licking Tasty Malyi Paneer
रेसिपी : सरोज शर्मा,सहारनपुर,
-
समान
पनीर – ७ -८ टुकडा व भूरा भुनी धरण
,लौंग, 1
मोटी इलायची एक,
जायफल- एक चौथाई टुकड़ा ,
काजू 10,15,
बादाम 10,15,
प्याज लहसुन अदरक हरी मिर्च, सभी सामग्री एक चमच
लूण – जथगा चयेणु
कढाई चुलुम गरम कारो तेल गरम करो अर प्याज लहसुन अदरक हरी मिर्च गरम तेल मा डालो थोड़ा- नरम नरम भूनिक जरा पाणि मिलावा थोड़ा गैल जाण क बाद ठंडु कैरिक मिक्सी मा पीसवा, और पनीर भी हल्कु गुलाबी भूनिक धरीं राखो ,एक कड़ाही मा तेल एक टेबल स्पून डालवा, पिसया मसला तेल मा भूनिक पनीर डाल दयाव चलावा जरा दूध भी डाळवा, जब थड़कण लागी, तब वै मा क्रीम या घार की ताजी मलाई मिलावा आवश्यकतानुसार ,नमक स्वादानुसार ,ज्यादा नि थड़काण , ज्यादा थडकन से मलाई घी छोड़ देलि ।
रोटी या परौठा दगड़ खावा। भातक दगड जोग बि I
सर्वाधिकार @ सरोज शर्मा ( सहारनपुर )
गढवाल की पारम्परिक आयुर्वेदिक पनीर मलाई की रेसिपी; देहरादून की की पारम्परिक आयुर्वेदिक पनीर मलाई की रेसिपी, हरिद्वार की पारम्परिक आयुर्वेदिक पनीर मलाई की रेसिपी