उत्तराखंड का पारम्परिक आयुर्वेदिक चणा फाणु पकाणौ सगोर
उत्तराखंड का पारम्परिक आयुर्वेदिक भोजन चना फाणु पकाने की विधि (रेसिपी )
Recipe of Uttarakhand, Ayurvedic Traditional Recipe of
आयुर्वेदीय उत्तराखंडी पारपम्परिक भोजन व्यंजन विधि /पाक विधि/ पाक कला श्रृंखला भाग - ४४
Recipe of Ayurvedic Traditional Food of Garhwal, Kumaon (Uttarakhand)part- 44
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संकलन - बिमला रावत ( यमकेश्वर )
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ला आज बणोंला साबुत चाणों कु फाणु
संकलन कर्ता --बिमला रावत
सामग्री --
साबुत चाणा (2 कट्वरी)
साफ कैरी ध्वैकी रात मा भिगै द्यावा ।
मसल -- जीरु ,
लासण (8-10 कली )
टमाटर (2 दांणी )
हर मर्च ,
लाल मर्च(पिसी )
आदु एक छुटु सि ..टुकड़ा ,(यूं सब्यूं तै पिसी द्यावा )
हींग ,
हल्दी ,
तेल ।
लूण स्वादानुसार
बणांणा ब्यूंत (विधि) --
भिगयां चाणों थैं सिलबट्टा / मिक्सि मा दरदरू सि पीसी ल्यावा । थ्वडा सि पिसी चाणा पक्वडी कुण अलग धर द्यावा । अब गैस जलै ,कडै धारा और तेल डाला और गरम हूण द्यावा । और छ्व्टी छव्टी पकौडी बणै ल्यावा ।वैकॉ बाद ऊं थै निखाली हींग ,जीरू डालीक पिस्यूं मसल डाल द्यावा और भूनणा बाद पिसी दाल भि खूब बणै पकावाऔर
जनि पकि जाव त उमल्यूं पाणी डाली थडकन द्यावा ।पाणी इतगा डलण कि उ सारु नि हो और पकणा बाद वैमा पक्वडी भि डाल द्यावा । फांणु च तैयार चला भात मा राली खौला ।
कन लगि जरुर बतांया
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