मटर मशरुम पुलाव।
-
प्रदीप का रसवाड़ा बिटिन
अनुवाद – उषा बिजल्वाण
-
मन्खी -४।
समै- १/२ घन्टा।
सामग्री- बासमती चौंल ३००ग्राम ,
मशरुम १०० ग्राम
,मटर १०० ग्राम,
एक बड़ु प्याज़ पतला टुकड़ौं म कट्यूं,
आदू १ इन्च कू पतला लम्बाई मा कट्यां,
२चम्मच तेल,
२ तेज पता,
१ चक्र फूल,
२ लौंग,
२ टुकड़ा दालचीनी का,
१ चम्मच जीरू,
१/२ चम्मच गरम मसालू,
लोण स्वादानुसार
१० बदाम,
१० काजू,
१५ किशमिश सजावट तैं,
-
विधी
-
चौंलौ तैं २ बार ध्वैक आधा घन्टा तैं भिगै द्या अब पाणी निकाल द्या गैस मा पैन रखीक तेल डाला गरम होण पर जीरु, तेज पता, लौंग, बड़ी ईलाइची,चक्र फूल,दाल चीनी डालीक भूना जबतक खुशबू न औण लगो अब चौंल डालीक भूना एक अलग पैन गैस मा रखीक तेल डालीक प्याज़, मटर और मशरुम तैं भूना अब मसाला डालीक ५ मिनट और भूना अब गैस मा कुकर पर चौंल से बिल्कुल दुगणु पाणी उबाला अब चौंल डाल द्या २ सीटी मरा अब भाप निकालीक पकीं भुजी डालीक मिलै द्या फिर १२ सीटी लगा कै परोसणा का भांडा पर निकाला काजू, बदाम, किशमिश अर हरा धणिया से सजै द्या गरम गरम परोसा !!