गढवाली शैली प्याज पकोड़ा
-
उषा बिज्लवाण- देहरादून।
-
मन्खी ३। समै- २० मिनट।
सामग्री- ३००ग्राम प्याज, २०० ग्राम बेसण, ५० ग्राम कौर्न फ्लोर, लोण एक बड़ू चम्मच, कसूरी मेथी १ चम्मच, हरू धणियां एक मुट्ठी बरीक कट्यूं, ४ हरी मर्च , आदू कोर्यूं १/२ चम्मच, अजवैन १/२ चम्मच, चाट मसालू १/२ चम्मच, लाल मर्च पौडर एक चम्मच, कशमीरी लाल मर्च १/२ चम्मच, हींग १/२ चम्मच तलनक तेल।
विधी- प्याज तै साफ धुलीक बरीक काट ल्या तेल छोड़ीक सबी सामग्री मिलै द्या गैस मा कढै रखा तेल डाला पकोड़ों की सामग्री तै खूब फेंटा थोड़ा हरू पजन्या पड़ जाओ त सोना मा सुहागा अब कै भी आकार मा पकोड़ा तल ल्या गरमा गरम हरी चटणी अर आदा की चा दगड़ी परोसा