करोंदे कि चटणि (क्रेनबेरी)
-
चटणि यात्रा -51
-
सरोज शर्मा ( चटणि शोधार्थी )
-
ऐ चटणि बसगाल म बणयै जांद ,खाण म बहुत सवदि हूंद
यीं चटणि थैं समोसा, पकवड़ि, कटलेट, और भि सबया नाश्ता दगड़ खै सकदो।
सामग्री
50 ग्राम करौंदा, हैर धणया पत्ती ,पुदिना पत्ति, दस फोलि लासण, एक इंच अदरक, तीन हैर मर्च, अधा चम्मच लूण, कुछ बर्फ क टुकड़ा
सगोर /विधि
करौंदा ध्वै कि डंडी कि तरफ से काट ल्याव
अब द्वी टुकड कैरिक बीज निकालिक धणिया पत्ती, पुदीना,अदरक ,लासण ,हैर मर्च लूण मिक्सर म डालिक पीस ल्याव ,चटणि तैयार च ज्यादा खटटु चैंद त निंबू निचोड़िक मिलाव