अफगान मटन बिरयानी
-
उषा बिज्लवाण
-
सामग्री- १ किलो मेमना कि मीट,११ लसण कि कली, १ बड़ा टुकड़ा दालचीनी, २ चम्मच लोण, २ चम्मच लसण आदा कु पेस्ट, ८ प्याली पाणी, ३ प्याली बासमती चौंल, ३/४ प्याली तेल,१ प्याज पतला पतला टुकड़ौं म, ८ छोटि ईलायची,१ चम्मच जीरु, ४ गाजर घिसीं, १/२प्याली हरी किशमिश, १/२ प्याली चिलगोजा।
विधी- मीट तै अच्छे से ध्वैक बड़ा बड़ा टुकड़ौं मा काट ल्या अब मीट, दालचीनी, लौंग, लोण, लसण आदा का पेस्ट और तै कै भी बड़ा भांडा पर उबाल ल्या और उबालदी वक्त जू गन्दगी ऐंच
आली वै हटै द्या आंच कम करीक ४० से ४५ मिनट उबाल ल्या चौंलौं तै साफ ध्वैक ११/२ घण्टा तै भिगौंण रख द्या अब पाणी निकाल द्या अब चिलगोजा, किशमिश और गाजर तैऐ अलग अलग तल ल्या अब एक बड़ा भांडा तेल डाला गरम होण पर प्याज डाल द्या ३,४मिनट भुना अब वैम दालचीनी, लौंग, छोटि ईलाईची, जीरा, मीट अर ६ प्याली सब्जी कु स्टौक और पाणी डाल द्या उबाल ल्या वांका बाद चौंल डाल द्या ७- ९० मिनट उबाल ल्या चौंलौं तै हल्का हाथौं न घुमा ताकि चौंल टुटो ना अब चौंलौ ऐंच किशमिश, चिलगोजा अर गाजर तै फैलै द्या ७- १० मिनट पका अब कै प्लेट पर पलट द्या रैता दगड़ी परोसा