मिलौ भुजी बिरंजी।
उषा बिज्लवाण- देहरादून।
मन्खी २।
समै- १/२ घन्टा।
सामग्री- चौंळ १ कटोरी धुली अर भिगांई,
१/२ कटोरी बीन,
१/२ कटोरी न्यूट्रेला भिगांई,
१ आलू,
दै १ कटोरी कट्यूं,
१ बड़ू टमाटर कट्यूं ,
थौड़ा सा काजू बदाम, २
हरीमिर्च कटीं, १
प्याज़ मोटृ कट्यूं,
थौड़ा हरू धणिया कट्यूं,
लोण स्वाद से
१ चम्मच धणिया पौडर
, १/२ चम्मच हल्दी,
१/२ चम्मच जीरु,
२ बड़ी ईलाइची,
१ टुकड़ा दाल चीनी,
२ तेज पता
घ्यू १/२ कटोरी।
बणोणक सगोर/ रेसिपी - गैस खोलीक कढै रखा घ्यू डाला , सब तड़का कु सामान डाला अब प्याज़ डाला जब तक प्याज़ भुनेदान तब तक चौल पर २ सीटी मरावा अब कढै म प्याज दगड़ी सब भुजी डाला भुना लसण आदा कु पेस्ट डाला अब टमाटर डाला और भुना मसाला अर लोण डाला भुना अब पकाया चौंल डाला थोड़ा और भुना हरा धणिया से सजा तैयार छ पुलाव दै या रैता अर सलाद दगड़ी परोसा
सर्वाधिकार @ उषा बिजल्वण