कश्मीरी लटपट काले चने।
प्रदीप का रसवाड़ा बिटिन- देहरादून।
सामग्री- काला चणा देसी रात भर भिगोयां ३००ग्राम, ताजी दै १५० ग्राम, २ बड़ा प्याज, २ बड़ा टमाटर, १२ लसण कि कली, आदू २ ईंच, हरी मर्च २ थोड़ा सा हरू धणिया, २ तेज पता, ४ लौंग, १ बड़ी इलायची, १ टुकड़ा दाल चीनी, लोण स्वादानुसार, १ चम्मच पिसीं सौंफ, १ चम्मच जीरू, १ चम्मच धणियां पौडर, १/२ चम्मच गरम मसालू, १ चम्मच कश्मीरी लाल मर्च।
विधी-
गैस मा पैन रखा तेल डाला गरम होण पर जीरु , तेजपत्ता, लौंग बड़ी ईलाइची, दाल चीनी डाला थोड़ा भुनणा का बाद प्याज कसीक डाला गुलाबी होण तक भूना लसण, आदा,हरी मर्च कु पेस्ट डाला २ मिनट भुना अब सौंफ छोड़ीक सब मसाला डाल द्या तेल छोडण तक पका अब चणा डाला आवश्यकतानुसार पाणी डाला १० मिनट तैं पका अब दै अर सौंफ तै खूब फेंटा अब चणौं मा डाल द्या ५ मिनटऔर पका हरा धणिया न सजै द्या पुरी और परोठों गेल परोसा