राजस्थानी पकौड़ा।
-
उषा बिज्लवाण- देहरादून।
मन्खी-२।
टैम -२० मिनट।
सामग्री-
अचारी हरी मिर्च ४ , उबल्यां आलू २ , लोण ११/२ चम्मच,, बेसण १ कटोरी, चाट मसालू १/२ चम्मच, लाल मिर्च पौडर ,१/२ चम्मच, ,हल्दी १/२ चम्मच, लसण आदा कु पेस्ट १/२ ,चम्मच,हरू धणिया कट्यूं थौड़ा सा तलना तै तेल पकौणा कु
वोधी सगोर-
मिर्च तै बीचों बीच चीर द्या बीज निकालीक अलग कर द्या अब आलू तै मैश कर द्या १ प्याज़ बारीक काटीक डाल द्या
आधा लोण डाला तेल अर बेसण छोड़ीक सब सामग्री
आच्छा से मिलै तै अलग रख द्या अब बेसण तै डौंगा पर निकालीक बैसण कु घोल बणा वैम लोण हल्दी थोड़ा लाल मिर्च डालीक खूब फेंटा अब आलू मा निकालीं मिर्च मिलै द्या तैयार भरयान तै मिर्च ममा भरीक तल ल्या तैयार छन चटपटा मिर्च का पकोड़ा